Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

The Impossible Run

Can a blind man run alone?
Går det att skapa en ljudlösning för att hjälpa synskadade personer att springa rakt på en löparbana, helt på egen hand och utan ledsagare?

The impossible run

Ljudmiljöcentrum bjuder in till lunchseminarium där ljudarkitektbolaget Lexter berättar om innovationsprojektet ”The Impossible Run” ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för idrottare med synnedsättning. Projektet visar även på den kraft och potential som finns inom ljuddesign.

Tisdagen den 15 oktober 2019

12:15-13:00 (inkl. 15 min för frågor och diskussion)

LUX: Sal 126 - Helgonavägen 3, Lund
Vi bjuder på en enklare lunchsmörgås

Föranmälan krävs senast den 9 oktober 2019

Föredraget hålls på svenska


The Impossible Run

Projektet började som en idé om att skapa en ljudlösning, som skulle kunna hjälpa en synskadad person att springa rakt på en löparbana, på egen hand och utan ledsagare. Efter två år av utveckling kunde vi låta synskadade Oscar springa helt själv, enbart guidad av en ljudtunnel skapad med hjälp av speciella ljud och riktad högtalarteknik. Oscar själv beskrev det efteråt som en känsla av total frihet.

The Impossible Run är ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för idrottare med synnedsättning. Projektet visar även på den kraft och potential som finns inom ljuddesign. Med hårt arbete, mycket hjärta och stort engagemang har ljudarkitektbolaget Lexter genomfört projektet tillsammans med McCann Stockholm och Bacon Production.

Sidansvarig:

Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet
Institutionen för Kulturvetenskaper
Helgonavägen 3, 223 62 Lund

Postadress:
Ljudmiljöcentrum
Box 192
223 62 Lund