Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchseminarium: Den parallella verkligheten

– Om att använda ljud i platsspecifikt berättande
Fredagen den 28 februari 2020
Kl. 12:15-13:00
Plats: Hörsal C121, LUX (Helgonavägen 3, Lund)
Vid föranmälan bjuds det på en enklare lunchmacka

I iPhone-appen Guidly har Fredrik Pålsson och Umami Produktion producerat både dokumentära och fiktiva ljudberättelser, som upplevs på plats och styrs med GPS: från ljudvandringarna om Victoria Benedictssons liv och död i Hörby och Köpenhamn, till PAX-vandringen i Mariefred som bygger på Ingela Korsells och Åsa Larssons uppmärksammade barnboksserie. Det här platsspecifika berättandet utgår från konkreta platser, men befolkar dem med personer, händelser och monster som kan vara antingen fiktiva eller historiska. Upplevelsen bygger på att besökaren förmår föreställa sig en parallell verklighet – och ljudet är ett kraftfullt verktyg för att göra det möjligt. I det här lunchseminariet berättar Fredrik Pålsson både om svårigheter han stött på, och möjligheter han upptäckt, med att skapa platsspecifika berättelser med hjälp av ljud.  

Den parallella verkligheten

Sidansvarig:

Fredrik Pålsson

Fredrik PålssonFredrik Pålsson är grundare av ljudarkitektbolaget Umami Produktion, samt innehållschef på Hi-Story som producerar appar för platsspecifikt berättande.
Han producerar också program för Sveriges Radio och har magisterutbildningar inom kulturvetenskap från både Stockholms universitet, Lunds universitet samt New York University.

Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet
Institutionen för Kulturvetenskaper
Helgonavägen 3, 221 00 Lund

Postadress:
Ljudmiljöcentrum
Box 192
221 00 Lund