Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The Impossible Run

Can a blind man run alone?

2019-05-24 genomförde Ljudmiljöcentrum under Lunds universitets framtidsvecka lunchseminariet "The Impossible Run"

The Impossible Run

Går det att skapa en ljudlösning för att hjälpa synskadade personer att springa rakt på en löparbana, helt på egen hand och utan ledsagare?


The Impossible Run

Projektet började som en idé om att skapa en ljudlösning, som skulle kunna hjälpa en synskadad person att springa rakt på en löparbana, på egen hand och utan ledsagare. Efter två år av utveckling kunde vi låta synskadade Oscar springa helt själv, enbart guidad av en ljudtunnel skapad med hjälp av speciella ljud och riktad högtalarteknik. Oscar själv beskrev det efteråt som en känsla av total frihet.

The Impossible Run är ett projekt som öppnar upp för nya möjligheter för idrottare med synnedsättning. Projektet visar även på den kraft och potential som finns inom ljuddesign.

 

Läs mer om projektet på: http://theimpossiblerun.com/