Intresserade sökes till uppdraget som koordinator för Ljudmiljöcentrum

Ljudmiljöcentrum söker en koordinator med kompetenser och erfarenheter relevanta för ljud och ljudmiljöområdet. Uppdragets omfattning är 50% och tjänsten tillträdes snarast (dock tidigast 1/9). Uppdraget löper över tre års tid, med möjlighet till tre års förlängning. Uppdragets placering är vid Institutionen för Kulturvetenskaper.

Koordinatorns huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

• Kommunikationsansvar. Koordinatorn har ansvar för LMC:s synlighet både inom akademin och i det omgivande samhället. Koordinatorn skriver och sänder ut pressmeddelanden, information och inbjudningar till media, universitetets olika kanaler, och till LMC:s skilda nätverk. Vid utlysningar av forskningsbidrag hjälper koordinatorn till med annonsering, bedömning och korrespondens med de sökande. Koordinatorn är ansvarig för LMC:s webbsida innehåll, samt LMC:s nyhetsbrev. Koordinatorn ingår i HT:s informationsnätverk och Lunds universitets kommunikatörsnätverk.
  • Planering och organiseraring av seminarier, symposier och andra evenemang tillsammans med föreståndaren. Koordinatorn ansvarar för den praktiska delen av workshops och konferenser: kontaktar föreläsare, hanterar bokning av resor, hotell, lokalhyra, catering, tryckning av program och så vidare.
  • Diarieansvar och inventarieansvar. Koordinatorn har diarieansvar och inventarieansvar samt LUCRIS-ansvar för LMC:s forskningsaktiviteter.
  • - Sekreterare. Koordinatorn är sekreterare på styrelse- och arbetsmöten samt ersätter föreståndaren när denna inte kan närvara.

Krav

• Tillsvidareanställd vid Lund universitet.
  • Erfarenhet av arbete med kommunikation

Meriter

• Dokumenterad erfarenhet av administration, gärna från tvärvetenskaplig miljö
  • Intresse av frågor relaterade till ljud och ljudmiljö
  • Mycket god förmåga att kommunicera inom och utanför universitetet på engelska och svenska
  • Självständigt och innovativt tänkande samt god samarbetsförmåga
  • Erfarenhet av arbete med digitala resurser (sociala medier etc)
  • Erfarenhet av arbete med Lunds universitets IT-system
  • Gärna erfarenhet av Drupal, bildbehandlingsprogram och publicering/administrering av Facebook och Youtube konto.

Beredning

Intresseanmälan inlämnas senast 20 augusti 2021 till föreståndare vid Ljudmiljöcentrum, Institutionen för Kulturvetenskaper Sanne Krogh Groth (sanne_krogh [dot] groth [at] kultur [dot] lu [dot] se), tillsammans med CV och andra relevanta dokument den sökande vill hänvisa till.

Intresserade anställda som uppfyller kvalifikationerna kan komma att kallas till intervju.
Beslut om koordinator tas av HT:s fakultetsstyrelse på förslag av Institutionen för Kulturvetenskapers styrelse. Beslut kan förväntas under augusti månad.