Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ljudbänken

Ljudbänken är en specialtillverkad bänk för ljudkonst i det offentliga rummet.

 

Under hösten 2022 spelar Ljudbänken ljudtolkningar av pågående forskning vid Lunds universitet. Ljudverken är producerade av Umami produktion AB.

ACOUSTOFLUIDICS Skapat av Julia Rakel Öjbrandt Wikenmo & Per Augustsson
I Per Augustssons forskning är ljud ett fenomen, som innehåller energi vilken kan omvandlas till rörelse om ljudet studsar eller passerar igenom ett objekt. Objektet kan exempelvis vara blodceller och ljudet kan här användas till att skilja ut celler.

SCHOOLS OUT Skapat av Johan Chandorkar & Viveka Lyberg Åhlander
Viveka Lyberg Åhlanders forskning handlar om hur faktorer hos talaren, i kombination med faktorer i miljön, inverkar på talarens röst -  och om hur detta påverkar lyssnarens förståelse av budskapet. Kommer ett skolbarn exempelvis ihåg lika bra vad hen lärt sig om läraren är hes?

LOUD SILENCE Skapat av Sofia Chanfreau & Jonas Borell  
Jonas Borells forskning undersöker ljudrelaterade störningar i kontorsarbetsmiljöer och hur olika former av ljudmaskering i öppna kontorslandskap upplevs av och påverkar de som arbetar där. 

Längre ner på den här sidan hittar du information och filmer om nuvarande och tidigare verk som spelats av Ljudbänken.