Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cure for Humanity

Premiär 5 maj

Soltorget är en plats i stadens hjärta som frekventeras av besökande från alla kontinenter. De talar olika språk, de kommer från olika kulturer (sociala såväl som bakteriella) och har olika religioner. Det är dessa skillnader som ger färg åt världen, men de är även roten till missuppfattningar, konflikter, ibland även krig eller globala katastrofer. Den mänskliga rösten är oavsett kapabel att kommunicera sin närvaro, även bortom verbala uttryck. Vokalerna själva, som artikulerar människans andning, står för essensen av vad samtliga språk och religiösa sånger kan reduceras till. CURE FOR HUMANITY (bot för mänskligheten) är en koral på ett språk som inte existerar, framförd av artificiella röster och med avsikten att skapa en gemensamhetens miljö, likvärdigt fridfull, attraktiv eller obekväm för människor från alla världens hörn.

Den rysk-svenske ljudkonstnären Ivan Pavlovs alias COH kan utläsas både på kyrilliska och latin, och betyder ”dröm” och ”sömn” på ryska. Hans musik finns utgiven på Editions Mego, Raster-Noton, Eskaton, och Rotorelief. http://www.post-pop.org/ 

Beställningsverk för Ljudbänken c/o Soltorget (2020).

https://www.audiorama.se/ljudbanken   
https://www.audiorama.se/events/2020/ljudbanken-coh  

 

Human face. Illustration.
Illustration: © Yuu Omiya