Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Verksamhet

Vad gör Ljudmiljöcentrum?
Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet är en tvärvetenskaplig centrumbildning ämnad att initiera, samordna och stimulera tvärvetenskaplig forskning om ljud och ljudmiljö och hur människan och samhället påverkas av dessa.

Hands

Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet inrättades i mars 2005. Centret är det första i sitt slag, såväl nationellt som internationellt. Dess uppgift är att studera ljudet som fenomen, ljudvärldar och ljudmiljöer ur ett mång- och tvärvetenskapligt perspektiv. Det är ett gemensamt organ för hela Lunds universitet, för utbildning och forskning samt samverkan med samhället i stort i frågor som rör ljud och ljudmiljöer.

Ljudmiljöcentrum är en tvärvetenskaplig centrumbildning ämnad att initiera, samordna och stimulera tvärvetenskaplig forskning om ljud och ljudmiljö. Centret är placerat vid Kulturvetenskaper på HT-fakulteten men har ämnesmässigt stor spännvidd och täcker exempelvis:

  • Hur människor och samhälle påverkas av ljud

  • Ljudets roll i kulturella sammanhang i nutid och historiska perspektiv (t.ex. i ritualer, media, konst och musik)

  • Hur auditiva perspektiv är involverade i planering av offentliga rum inomhus och utomhus.

  • Utveckling av ny teknologi som kan stimulera förmedling genom ljud

 

 

 

Sidansvarig:

Kommande Styrelsemöte

Styrelsemöte

25 september 2020
kl. 12:00 - 17:00


 

Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet
Institutionen för Kulturvetenskaper
Helgonavägen 3, 221 00 Lund

Postadress:
Ljudmiljöcentrum
Box 192
221 00 Lund