Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Concepts of:

AKUSMATISK KONSERT, INTONAL FESTIVAL, 29 APRIL 2023, MALMÖ

Samarbetet mellan INTONAL och INTER ARTS CENTER fortsätter även under 2023 genom verksamheten i acousmonium, denna gång med både nya och historiska produktioner av akusmatisk musik. Ljudmiljöcentrum deltar i detta samarbete genom att föra samman vetenskap och musik i en unik konsertupplevelse.

Abstrakt bild. Representation av partikelfysik genom en gul illustration mot svart bakgrund

I ljudverket Concepts of: ifrågasätter två kompositörer och tre universitetsforskare vedertagna modeller av olika fenomen inom sina respektive fält. Genom att arbeta med möjligheterna i ett flerkanaligt acousmonium, med tredimensionell, elektronisk-, akusmatisk musik, i interaktion med vetenskapliga modeller, har de försökt att skapa nya ramverk som kan inspirera de berörda områdena ömsesidigt.

I Concepts of: utgör representationer av grundläggande fysikaliska koncept (t.ex. partiklar i rörelse, spridning, diffusion och kondensation) byggstenar i en kortare komposition för flerkanaligt acousmonium.

Projektgruppens två kompositörer har olika musikaliska bakgrunder, och därmed olika infallsvinklar, men arbetar båda med rumsliga, akusmatiska kompositioner. De tre forskarna är aktiva inom aerosolteknologi, partikelfysik samt ubiquitous computing/machine learning.

AKUSMATISK KONSERT
Lördag 29 april 20:00
Inter Arts Center, Malmö
Lokal: Red Room

Upphovsmakare:

Christina Isaxon, universitetslektor, ergonomi och aerosolteknologi, Lunds universitet

Leif Lönnblad, professor, teoretisk partikelfysik, Lunds universitet

Kent Olofsson, komponist

Jakob Riis, komponist och elektroakustisk musiker

Håkan Jonsson, Applied Science Manager, Algorithmic Privacy & Fairness, Zalando