Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mot bakgrund av flödande omständigheter

Ljudinstallation av Tove Möller. Skissernas Museum, Lund, 12–18 oktober 2020.

Tove Möller har inspirerats av sociala rörelser som vill att vatten ska erhålla laglig rättighetsstatus. Det finns floder i Nya Zeeland, Bangladesh, Indien och Colombia som har tilldelats sådana rättigheter under de senaste åren, men hur vattendragens röster kommer att uttryckas är ännu oklart.

Sjön, Havet, Bäcken, Pölen, Myren, Jokken, Ån och Brunnen möts runt ett bord. Varje vattenindivid representeras av en högtalare och en flagga. Högtalarna är samlade runt bordet där en del av ytan består av vatten, när vattnen talar vibrerar vattenytan på bordet. Mot bakgrund av flödande omständigheter speglas ett slags scenario, ett möte, en konferens. Vatten möts för att prata och vi som är människor kan inte förstå, det handlar om språk och kommunikation och om att lyssna. Om mänsklig existentiell kris i relation till det vi kallar natur, om rättigheter och vem som besitter dom och inte. Flaggorna är 2,5 m höga, tyget är i svartsammet med ett motiv för varje vatten framslipat i luggen. Den svarta färgen är både sorg och uppror. Den återkommer också på mitten av bordet där vattnet finns.