Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vad är ljud när det inte upplevs som hörbart? Hur påverkar det oss? Vad kan det berätta för oss och avslöja? Och hur undersöker man detta?

Ripplar i svart och orange

Vid ett halvdagsseminarium med inbjudna talare sätter Ljudmiljöcentrum vid Lunds universitet, i samarbete med Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Kungliga Musikaliska Akademien, fokus på ”icke-hörbart” ljud. Vi kommer att höra om musikarkeologins intresse för forntidens musicerande och dess undersökning av efterlämnade tysta spår. Om laboratoriearbete, där artificiellt ljud skapas genom visuellt tillkännagivande. Om fysikens användning av ljud till mätningar av universums minsta enheter. Om hjärnans påverkan av sub-harmoniska klanger. Och om konst som låter ljudens fysiska påverkan av kroppen agera vändpunkt.

Det handlar om ljud. Men vi hör det inte.


Inbjudna talare:

Cajsa S. Lund - Musikarkeolog och pre-historiker

Hanna Autio - Doktorand i akustik vid Lunds tekniska högskola

Jacob Kirkegaard - Ljudkonstnär, Danmark

Leif Lönnblad - Professor i Teoretisk partikel fysik, Lunds universitet

Markus Huss - Lektor  i tyska med litteraturvetenskaplig inriktning, Stockholms universitet

Sandra Pauletto  - Lektor och docent i mediateknologi, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm

Thomas Lund - Senior tekniker vid Genelec

 

Mer information kommer ...

Datum och tid

31 augusti 2021
kl. 13:00 - 18:00