Grönska och ljudkvalitet i närmiljön

Hårda fakta för mjuka värden

2017-03-10 genomförde Ljudmiljöcentrum i samarbete med SLU - Alnarp det tvärvetenskapliga symposiet "Grönska och ljudkvalitet i närmiljö - hårda fakta för mjuka värden"

Grönska och ljudkvalitet

Symposiet berörde ljud- och grönkvaliteters betydelse för stress/välbefinnande och arbetskvalitet. Pågående forskning och metodutveckling för trädgårdsrehabilitering och restorativa kvaliteter på kunskapsintensiva arbetsplatser (Skilled workplaces). Utredare från miljödepartementet informerar från purfärsk utredning för införande av ekologisk kompensation i svensk lagstiftning.

MEDVERKANDE:

Jim Nilsson: Departementssekreterare och utredare om lagstiftning för ekologisk kompensation vid exploatering.
Patrik Grahn, SLU Alnarp: Rehabträdgården - utvärdering av effektivitet
Ingegerd Ericsson, Malmö högskola: Betydelse av fysisk aktivitet för barn
Charlotta Eriksson, Centrum för arbets- och miljömedicin: Hälsoeffekter av buller
Jonas Björk, Arbets- och miljömedicin, Lunds universitet: Evidens från folkhälsodata